Det er faktisk flere, end man tror, der lider af tandlægeskræk. Faktisk er det helt op mod 40% af danskerne, der bliver nervøse, når de skal tandlægen. Hos nogen er det så slemt, at de simpelthen udskyder tandlægebesøget. Det er dog en dårlig idé, for det kræver regelmæssige tjek, hvis man skal være sikker på, at tænderne fortsat er sunde. Vi mennesker får kun et sæt tænder, som skal holde hele livet – altså foruden mælketænderne. Der er desuden det ved tænder, at de ikke reparerer sig selv eller kommer igen, som kroppen ellers har for vane at gøre. Derfor er det utroligt vigtigt, at man gør en indsats for at passe på sine tænder. Ellers kan man risikere, at man ikke har flere gode tænder tilbage, når man bliver gammel. Lider man af tandlægeskræk, skal man derfor ikke holde sig væk, men i stedet gå til en tandlæge, der tilbyder trygge og smertefri behandlinger.

Tandlægeskræk er ikke irrationelt

Tandlægeskræk kan skyldes flere forskellige ting. Som det er med de fleste former for fobier eller angstprovokerende situationer, kan det skyldes, at man har haft en dårlig oplevelse som barn. Den sætter sig fast og kan fremprovokere, at man bliver nervøs og bange, når man skal til tandlægen derefter. Tandlægeskræk kan også skyldes, at man forbinder tandbehandlinger med smerte. Da menneskekroppen vil gøre meget for at undgå smerte, bliver det en helt instinktiv refleks, at man forsøger at undgå tandlægen. Sidst men ikke mindst kan det skyldes den almindelige frygt for det ukendte. Er man ikke selv tandlæge, er det ikke altid godt at vide, hvad et tandeftersyn eller en behandling vil indebære. Blot det, at man ikke ved, hvad der kommer til at ske til tandlægen, kan være nok til, at man får hjertebanken eller ondt i maven ved tanken. Heldigvis findes der tandlæger, som tager højde for alle disse parametre og som gør en ekstra indsats for, at du med tandlægeskræk får en god oplevelse hos tandlægen.

Har du tandlægeskræk, er denne tandlæge i Hellerup et godt valg

Tandlæge Frederick Upton Sjölin har en tandklinik i Hellerup. Her er der stort fokus på, at alle patienter skal have en god oplevelse. Har man tandlægeskræk, er det altid en god idé at oplyse tandlægen om det, så vedkommende ved, at det er noget at tage hensyn til. Eksempelvis kan tandlægen så fortælle mere om, hvad der skal ske. Er man bange for det ukendte ved tandlægen, kan dette skabe mere tryghed omkring et tandlægebesøg. Denne tandlæge i Hellerup har desuden investeret i de nyeste teknologier inden for tandlægefaget, hvilket gør, at de kan tilbyde smertefri behandlinger. Har man tidligere haft ubehagelige oplevelser, og er man bange for smerten, er denne tandlæge i Hellerup altså et oplagt valg. De har stort fokus på, at forløbet skal være trygt, og det er en vigtig ting, hvis man har tandlægeskræk i slem eller mildere grad. Er det tid til et tandeftersyn, skal det altså ikke udskydes – men du kan med fordel vælge tandlæge Frederick Upton Sjölin som din tandlæge i Hellerup.