Måske generaliserer man ved at hævde, at det primært er kvinder, der interesserer sig for indretning i de danske hjem. Alligevel er det den gængse holdning, at det er kvinderne, der bestemmer, hvor maleriet skal hænge og om stuen skal belyses af loftlamper eller væglamper.

Bolig magasinerne synes at bakke denne generelle holdning op. Der skal nemlig ikke kigges meget i de forskellige indretnings- og bolig magasiner for at se, at målgruppen er kvinder. Eksempelvis kan der nævnes magasinet boligliv, der beskriver deres målgruppe som: Kreative kvinder der interesserer sig for boligindretning, mad og familieaktiviteter. Det er desuden estimeret at 79% af bladets 119.00 månedlige læsere, er kvinder.

Stilen i diverse magasiner er der imod kønsneutrale. Dette gælder alt fra møbler og gulvtæpper til loftlamper og væglamper.

Mændenes område

Selvom kvinderne ofte står for valget mellem loftlamper og væglamper, har mændene også noget at skulle have sagt. For selvom kvinderne er eksperter i design og placering, er mændene ofte eksperter i teknisk kunnen og montering. Både loftlamper og væglamper kræver nemlig viden omkring opsætning, så man ikke ødelægger enten væggene eller loftet i sit hjem. Overordnet set er der fire trin i monteringsprocessen.

Først og fremmest skal den rigtige placering for enten væglampen eller loftlampen udpeges. Det kunne enten være loftlamper over spisebordet eller væglamper ved lænestolen i stuen. Det er vigtigt, at man afmærker den præcise placering, for lige så snart man er begyndt at bore, er det for sent at rykke den uden at have et grimt hul i for eksempel væggen.

Når man har fået afmærket den korrekte placering, er det tid til at bore for. Her skal man selvfølgelig være opmærksom på, hvilket materiale man borer i. En murstensvæg kræver naturligvis en kraftigere boremaskine end en almindelig gipsvæg. Tykkelsen på boret skal desuden også udvælges med omhu. Efterfølgende skal der sættes rawplugs i hullerne.

Her efter skal de nye væglamper eller loftlamper skrues på. Dette kan gøres med en almindelig skruemaskine eller på den hårde måde med en skruetrækker.

Sidste punkt der skal indgå i opsætningen af både loftlamper og væglamper, er at forbinde lampen til strøm. Dette er absolut ikke det mest vanskelige punkt men til gengæld det absolut farligste. Man skal altid være meget opmærksom, når man arbejder med strøm. Man skal derfor være helt sikker på, at der er slukket for strømmen, inden man begynder at arbejde med ledningerne. På den måde undgår man en kedelig tur på hospitalet.

God Arbejdslyst!