Når man skal spille dart, kan det nogle gange være svært at finde rundt i junglen af dart udstyr. Der kommer hele tiden nyt dart udstyr på markedet, og det kan derfor være svært at holde sig opdateret, og endnu sværere at vælge lige præcis det som bedst tilfredsstiller ens dart behov.

Af dart udstyr som er svært at komme uden om findes der dog nogle generelle anbefalinger. Ens dart udstyr bør i de fleste tilfælde omfatte et scoreboard, så man kan holde øje med dart stillingen. Dertilhørende har man selvfølgelig brug for en whiteboard marker, hvis man vælger at gå med en moderne løsning, men der findes også scoreboard tavler til dart, hvor man i stedet skal bruge kridt. Hvis man vælger at markere sine resultater med kridt, kan man endvidere anskaffe sig en holder til kridtet, så det lægger bedre i hånden når man skriver sine dart resultater. Disse fås endvidere i mange forskellige udformninger og farver, og er et godt eksempel på, at man inden for dart verdenen kan vælge mellem et bredt sortiment af dart udstyr.

Et andet element af dart udstyr, som kan være nyttigt, er en dart måtte. Nogle gange kan der hurtigt opstå problemer, hvis man ikke har en permanent linje, hvorfra der skal kastes, og det er ikke præcist, at lave denne opmaling med skridtlængder. Her kan dartmåtten være det perfekte dart udstyr, så man bare ruller den ud, og man kan være sikker på, at man kaster bag den samme linje hver gang. Dette kan også være med til at effektivisere ens teknik, da man således ved, at man skal kaste på samme måde hver gang, og ikke skal kompensere for en kortere eller længere afstand hen til dartskiven.

Det bedste ved det hele er, at man i dag kan købe meget dart udstyr i en dartshop online. En af disse er dartshop.dk, og her har man specialiseret sig i at sælge dart udstyr til både begyndere og eksperter.