Mad og drikke

Få et strejf af Indien i København med indisk mad

Indien ligger i det sydlige Asien og har verdens næsthøjeste antal indbyggere. Dette vil man også hurtigt fornemme, hvis man en dag beslutter sig for at besøge stedet. Fattigdom og overbefolkning viser sig i det klareste lys, når man går rundt i både storbyerne og på landet. Ikke desto mindre er den indiske kultur i en klasse for sig selv, hvilket utvivlsomt er en oplevelse værd, der kan opleves få steder i København. Det samme gør sig gældende for indisk mad, hvor man vil blive udsat for helt nye smagsoplevelser, der ingen ende vil tage. Da der tilsvarende ikke er en overflod af restauranter i København, hvor man netop kan blive tilbudt indisk mad, ligger der således et kæmpe kulturelt incitament til at undersøge udbuddet, da indisk mad med garanti vil udvide ens gastronomiske horisont.

Hvad er indisk mad?

Eftersom Indien er så stort et land med så mange mennesker, er det indiske køkken med god grund ligeledes meget stort. Indisk mad findes derfor i mange forskellige varianter men kan som udgangspunkt opdeles i tre kategorier; nordindisk, sydindisk og østindisk. Det er svært at sige, hvilken af disse tre typer der eksisterer flest af i København, men grundlæggende er indisk mad ens, uanset hvilken variant man vælger. Hovedingredienserne er typisk ris samt en speciel type groft mel, og derfra tilføjes en masse forskellige bælgfrugter og krydderier, og det er især på dette punkt, at der kan forekomme smagsforskelle. Er man i tvivl, er personalet på de forskellige restauranter i København heldigvis yderst venlige og hjælpsomme, så man skal ikke være bange for at spørge om en forklaring på maden, hvis man bliver usikker på hvad den indeholder. Det kan derfor kun anbefales at prøve noget lækker indisk mad i København. Man vil ikke fortryde det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *