Økonomi

Din økonomi som lejer hos Boserup Ejendomme

Her får du nogle idéer til, hvordan du skal forholde dig til husleje, økonomi og boligstøtte. Vi har valgt at tage udgangspunkt i en helt almindelig lejer hos Boserup Ejendomme, som både har søgt boligstøtte og har gennemtjekket, hvordan den slags fungerer hos Boserup Ejendomme. Og det fungerer ganske glimrende, skulle vi hilse og sige.

Økonomi, regninger og husleje hos Boserup Ejendomme

Signe bor til leje hos Boserup Ejendomme, og hun syntes, det var fint at få afklaret, hvordan hun skulle forholde sig til regninger mm. Hos Boserup Ejendomme er det et krav, at man er tilmeldt Nets, og det gør, at hun aldrig glemmer at betale sin husleje.

”Det er simpelthen så dejligt, at det sker automatisk hver måned. Det kører helt af sig selv.”

Der er også nogle lejere, der vælger Nets fra, og så betaler de et administrationsgebyr hver måned til Boserup Ejendomme for at få tilsendt en papirregning. Det er ens eget valg, når man er lejer hos Boserup Ejendomme, men det kan helt klart anbefales at bruge Nets, og så er der heller ikke nogen gebyrer og ekstraudgifter forbundet med at betale husleje hver måned. Det må da være den rareste og nemmeste måde at betale sin husleje på.

Ved indflytning hos Boserup Ejendomme betaler lejeren typisk et depositum på tre måneders husleje uden forbrug, og det er ganske betryggende, at det ikke er mere end det, som man skal af med. Desuden er det en fordel, at man max skal af med tre måneders leje i depositum, når man bor til leje hos Boserup Ejendomme. Det står endda på deres hjemmeside. Depositum fungerer som en slags garanti for, at du kan dække udgifter til at sætte lejligheden i stand, når du er flyttet fra den. Den slags står i lejekontrakten, som du får fra Boserup Ejendomme, og så er der ikke noget at tage fejl af.

En gang imellem sker det dog også, at udlejeren kræver en forudbetalt husleje for tre måneder, og det er mest en fordel for dem, der skal flytte ud igen, fordi så har de jo allerede betalt for de sidste tre måneder af tiden, som de bor til leje hos Boserup Ejendomme.

Det varierer fra lejekontrakt til lejekontrakt, om depositum er på 3 måneders leje uden forbrug, eller om det yderligere omfatter 3 måneders forudbetalt leje, når man bor hos Boserup Ejendomme. Hvis det skulle ske, at lejeren flytter ud inden tid, er Boserup Ejendomme forpligtet til at få boligen lejet ud igen så hurtigt som muligt, og så snart, der er en ny udlejer, får du de resterende penge tilbage.

”Jeg glæder mig til at slippe for at betale husleje i tre måneder, når jeg engang om lang tid flytter ud, men det sker først en gang langt ude i fremtiden.”

Boligstøtte, når man bor til leje hos Boserup Ejendomme

Hos Boserup Ejendomme kan man altid komme forbi kontoret, hvis man har spørgsmål, og det sker tit, at man har spørgsmål til, hvordan det hele fungerer, når man er ny som lejer. Fx kan det være nærliggende at få svar på, hvordan og om du kan få boligstøtte, når du bor til leje. Oplevelsen af Boserup Ejendomme er typisk, at de er meget hjælpsomme og flinke til at svare, når du som lejer har spørgsmål.

”Boserup Ejendomme fortalte, hvordan jeg skulle søge om boligstøtte, og det gjorde jeg så med det samme. Boserup Ejendomme informerede mig også om, at man skal bo i en helårsbolig med køkken for at få boligstøtte, og det er ikke så svært at leve op til det krav, når man bor i min lejlighed. Boserup Ejendomme sagde også, at det afhænger af indkomst og min husleje, og min indkomst er alt andet end høj. Jeg er studerende og har et deltidsjob, så derfor var det nemt for mig at få boligstøtte, og det er jeg glad for.”

Man søger boligstøtte hos Udbetaling Danmark, og når man først har fået den, så overflytter de den på forhånd. Man kan først søge om boligstøtte 4 uger før man flytter ind, og så får man gerne pengene. Det er vigtigt at du søger boligstøtte inden der er gået 10 dage, ellers kan du først få boligstøtte, når du har boet til leje i tre måneder.

”Boserup Ejendomme bad mig om at skynde mig med at sende ansøgningen til Udbetaling Danmark, og derfor har jeg fået boligstøtte for hele den periode, jeg har været lejer her.”

Når du flytter ud fra Boserup Ejendomme, så stopper boligstøtten fra den dag, du flytter. Udbetaling Danmark ser meget gerne, at du informerer dem om din flytning, og det kan i den grad betale sig at være på forkant med dem og dine udbetalinger af støtte til din husleje.

”Jeg bor alene, men hvis jeg får en kæreste på et tidspunkt og han flytter hjem til mig, er jeg også forpligtet til at sige det til Udbetaling Danmark, og så er det jo slet ikke sikkert, at jeg kan få Boligstøtte længere.”

Hos Boserup Ejendomme kender de reglerne for boligstøtte og hvordan man skal forholde sig til husleje og økonomi, og det er ganske betryggende og godt at vide, når man er lejer. Lejelove og økonomi kan være forvirrende, når man ikke er vant til at være lejer, og der er mange regler, man skal kende og tage stilling til. Og det er der uanset om man er lejer hos Boserup Ejendomme eller andre ejendomsadministrationer eller boligselskaber. Det kan derfor være en super idé at bruge, dem der sidder på kontoret, til sparringspartnere, når du er i tvivl om noget vedrørende lejeforhold, støtteordninger og meget, meget andet.

Ejendomsadministratorer som Boserup Ejendomme er eksperter i boliger og lejeforhold, og det er altid en god idé at bruge dem, hvis du er i tvivl om noget, som har med din leje og økonomien i det at være lejer at gøre. De plejer at have mange gode råd og løsninger ved hånden, og de er ikke bare til for at leje lejligheder ud, men også for at sørge for dine interesser som lejer og at du får de informationer, du har brug for omkring leje og økonomi. Det er jo derfor, at de eksisterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by: Wordpress